Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.12.2014 17:47 - ЦАРСКА РУСИЯ Е ПРАВЕЛА ЯСНА РАЗЛИКА МЕЖДУ КАЗАНСКИ ТАТАРИ И ВОЛЖКИ БЪЛГАРИ
Автор: shtaparov Категория: Политика   
Прочетен: 50164 Коментари: 43 Гласове:
46

Последна промяна: 04.09.2020 17:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 ЦАРСКА РУСИЯ Е ПРАВЕЛА ЯСНА РАЗЛИКА МЕЖДУ КАЗАНСКИ ТАТАРИ И ВОЛЖКИ БЪЛГАРИ


    Твърдението,че Казанските татари са идентични с Волжките Българи и са преки техни наследници не произлиза от днешна България,а е внесено у нас от Съветска Русия след 1950 г. Смесването на Казанските татари с Волжките Българи на практика започва след 1917 г.,когато дошлите от чужбина червени превратаджии в Москва решават да наложат фалшива национална идентичност на проблемните нации. Като "проблемни" тогава са били оценени Българите, арменците, руснаците, татарите, власите, финландците, монголците и др. Че това е така става ясно от начина,по който е постъпено с тях:


1. Част от Българите бяха насила превърнати в "македонци",а имаше планове други от тях да бъдат обявени за тракийци,шопи,добруджанци и пр.,с което България на практика трябваше да бъде заличена и ликвидирана.

2. Източните арменци бяха превърнати в карабахци.

3. Част от западните руснаци бяха превърнати в беларуси.

4. Част от волжките татари беше превърната в Българи и й бе вменено да трови съзнанието както на останалите свои сънародници с някакво фиктивно Българско минало,което бе вменено на татарите- унищожители на Волжка България,така и на самите Българи- особено на онези от Югославия,които бяха превърнати в "македонци".


5. Източните финландци (фини) бяха обявени за карели.

6. Източните ("чернитe") власи бяха обявени за молдавци.

7. Северните монголци бяха обявени за тувинци.


   Фалшификаторите обаче не бяха пионери в това измамническо дело- те имаха пред себе си живия пример на новосъздадените от колонизаторския империализъм "нации" като американската,австралийската,югославската,
канадската,чехословашката и т.н. Сиреч- те не внесоха нищо оригинално в обществения живот,а само пресъздадоха недобре забравеното старо,но този път в угода на ненаситните червени търбуси.

  Крайната цел на червените колонизатори "Разделяй и владей" днес прозира ясно под нечистото було на "прогресивната и справедлива" маркс-ленинска национална политика,с която те "третираха" неудобните нации. Смесването на истината с лъжата бе и продължава да е техен основен приоритет и начин за манипулация и заблуда на непосветените в мръсните им дела. Затова и днес у нас все още има неориентирани хора,които са склонни да вярват,че Волжките татари са истинските Българи,а Дунавските Българи са някаква хаотична, безподобна и дори непристойна смесица от "славяни" (75%),траки (5,9%), "пра"-Българи (0,1%) и безчетно множество други народи като гърци, турци, римляни, евреи, узи, печенеги, цигани, сърби, власи, татари, гагаузи, руснаци, монголи,г оти, чуди, хуни, германци, келти, македонци, албанци, маджари, даки, илири, нормани, кумани, авари, лангобарди, скити, иранци и пр. (19%). Колко погрешно е това схващане обаче показват не само трудовете на обективните изследователи,но и съвременните генетични изследвания. По последни данни на швейцарския генетичен институт "Игенеа",днешният Български народ има следния генофонд:

1. Траки- 49 %
2. Славяни- 15 %
3. Елини- 15 %
4. Македонци- 11 %
5. Финикийци- 8 %
6. Хуни- 2 %


  Дори да приемем,че това изследване е до голяма степен ориентировъчно и обобщаващо,то показва до каква степен са се заблуждавали хората,които са вярвали на мита засмесения произход на днешните и на древните Българи,понеже,както се доказва от новите изследвания:

1. Старите Траки били древно-Българско племе и са Първо коляно на Българския род или чистокръвни Българи.
2. "Славяните" всъщност се наричали Склави (Саклаби,Сакалиби) и са Трето коляно на Българския род или 100 % Българи.
3. Елините са 85 % Траки от погърчени Пелазгийски родове,значи от тия 15 % елини в нашия генофонд само 2 % не са потомци на древни Българи.
4. Македонците са Тракийско,ще рече древно-Българско племе,затова дори античните Македони и Мигдони са 100 % Българи.
5. Финиките са някогашни Фини и Пуни т.е. Хуни- отломка от Царското племе на Българите.
6. Хуните са 100 % европеиди и Царско племе на Българите.


  Така се оказва,че в генофонда на днешните,а и на древните Българи има не повече,не по-малко,а точно 98 % Български гени и само 2 (два!) процента смесени,които са наполовина кавказки (значи пак нашенски) и наполовина парадравидски (не-Български). Споменатите от т.1 до т.6 разновидности в генофонда ни са всъщност генетични разклонения на безбройния някога Български народ,за чиито безчислени множества говорят убедено и мотивирано почти всички древни очевидци и извори: като почнем от домашните,минем през сръбските и византийските и стигнем до арабските и до германските.


  Не е много по-различна картината с генофонда на руснаците, сърбите, украинците, власите, поляците, хърватите, чехите, словаците, албанците, босненците, чувашите, "македонците", татарите, беларусите и т.н.,независимо от това какви се чувстват днес. Както можем да заключим по езиковите и историческите данни,най-късно от нас са се отделили сърбите, украинците, хърватите, босненците и руснаците ("македонците" все още са част от нас),а най-рано: татарите (1200-1000 г. пр. н.е.).  Затова различията между тях  и нас са най-големи,а раздалечаването: най-изразено,което не е могло да не бъде забелязано от средновековните Българи,респективно руснаци. Това станало причина още с пристигането на татарите в Европа (преди близо 800 години) между тях и нас да се разгори омраза и антагонизъм,който довел до изчезване на Българското население от местата,в които се установили големите татарски струпвания.

   Падането на последните Български автономни области под властта на османските турци (1516 г.) станало причина за окончателното отделяне на Русия от Българското народностно и културно влияние и тръгването й по свой собствен път. Татарското завладяване на голяма част от Източна Европа изиграло огромна роля за това,понеже сериозно отслабило България и подготвило почвата за турското. Без татарско нямаше да има и турско завладяване,понеже България вероятно щеше да съхрани националния си интегритет,а руска нация никога нямаше да се появи на света. Веднъж измъкнала се от Българската опека обаче,Русия скоро се заела да унищожи или да превърне в руснаци всички Българи от Източна Европа,които останали извън рамките на турската държава. Пръв инициатор на тази политика,която на практика не е променена до днес,станал първият руски цар Иван Страшни (1533- 1584 г.),известен в нашата историография като "Иван Грозни" а в английската- като "Иван Ужасни".

  Бащата на Иван Страшни- княз Василий III (1505-1533 г.) никога не посмял да се обяви за цар,понеже бил на практика само един периферен Български болярин нямащ никакви основания,които да му дадат право да изпъкне над останалите. След 1515 г. обаче нещата се променили,понеже последните автономни Български области загубили свободата си и страната била окончателно поробена от турците,а надеждата за възстановяване на Българската империя угаснали. Наистина,неговият предшественик на няколко пъти колебливо се назовал "цар" в грамотите си,насърчен от това,че България останала без цар,но смелостта му стигнала само дотам и той никога не посмял да стигне докрая. Когато Иван Страшни ("Иван Грозни") решил да се обяви за цар (1547 г.),бил принуден да скъса всички връзки с България,понеже в очите на Българското болярство бил само един узурпатор,заслужаващ детрониране,прогонване и дори по-тежко наказание.


  Скъсването на Русия с нейното Българско минало по онова време било неизбежен политически акт,целящ да утвърди позициите на новообявилия се цар,който не се ползвал от подкрепата на завареното от него Българско болярство в Русия. Затова Иван "Грозни" се заобиколил с хора без аристократичен произход- защото единствено те му били верни,и с тяхна помощ избил много от непризнаващите царската му титла боляри а останалите държал в страх,докато международната и вътрешната политическа ситуация не направила съпротивата им безсмислена. ДеБългаризацията на средновековна Русия била съпроводена от унищожаването на много документи,грамоти и преписки на Българския царския двор,с голяма и целенасочена чистка в литературата и във всички сфери на политическия,обществен и културен живот. Едно нещо обаче останало: печатът на България върху печата на Иван Страшни,който подсказва за подмяната на властта в Русия и променения статут на нейните дотогава васални на България владетели:
            image                                       image  
Със символиката върху този печат новопоявилият се цар искал да каже няколко неща на света:

1. Че Русия отново си има батюшка-цар,но този път той не е от България.
2. Че Русия вече не е провинция на България,както било до татарското нашествие и частично до 1421-22 г.,а е независима.
3. Че България вече е провинция на Русия,макар и символично. Тази символика не била съвсем безсмислена- тя засягала милионите останали да живеят в тогавашна Русия Българи,които ги очаквала нерадата съдба да бъдат насилствено превърнати в руснаци. Затова на печата не фигурира определението "Царство Болгарскаго",а само безличното "Болгарская печать".
4. Че Казанското царство и Волжка България не са едно и също нещо.


  Провежданата от Иван Страшни (Иван Ужасни) масова деБългаризация на Русия не се прекратила след смъртта му,а продължила и при следващите владетели,особено при Петър Велики,когато повечето местни Българи вече били превърнати в руснаци. Именно заради нея в Поволожието днес няма почти никакви Българи- тя нанесла решаващ удар на източноевропейската Българщина след започнатия през XIII в. от татарите анти-Български геноцид. По тази причина днес са останали сравнително малко Българи в южна Русия на фона на онези безбройни множества,които обитавали източна Европа според древните извори. Това в общи линии е непоправим и фатален за Българщината процес,резулатите от който трудно може да бъдат оценени или пренебрегнати,но дори той не успял да унищожи всички следи от древни Българи в Русия,въпреки канските усилия на съветските власти през ХХ в. да довършат пъкленото дело на параноичния руски цар от XVI в. Така между другите,макар и малко на брой полезни за България документи,които успели да оцелеят от царските и съветските "чистки",останал печатът на руските царе,които до падането на Руския царизъм в 1917 г. носели освен всичко друго и титлата "Великий князь Болгарский".


  Първият руски владетел,който носел тази титла е Иван III (1462-1505 г.),на чиито запазени печати от 1497 и 1504 г. пише:

"Йоан,по Божия милост господар на цяла Русия и велик княз владимирски и московски,и новгородски,и псковски,и тверски,и угорски,и вятски,и пермски,и Български":

image
image
 
  Руските учени внушават,че той бил приел тази титла заради краткотрайното превземане на гр. Казан през 1487 г. Така з
а кривата "логика" на тюрколозите се случило нещо хумористично: Иван III завладял Казан но се нарекъл "княз Български",а Иван IV завладял "България",но се нарекъл "цар казански"! Внимателният анализ на ситуацията обаче говори,че това не е така,понеже:

1. След превземането на Казан в 1487 г. 
Иван III не завладява Казанското ханство,а само слага на престола му свой доверен човек.

2. Скоро след това Казанските татари успешно отвръщат на удара,но Иван III запазва титлата "Велик княз Български" и не се отказва от нея.

3. Иван III става "Княз Български",но не и "Цар Казански". Такъв става почти 70 години по-късно неговият приемник Иван IV Страшни (Иван Ужасни),който през 1552 г. превзема Казанското ханство (
прекръстено от тюрколозите на "България") и приема титлата "Царь Казанский",без да се откаже от титлата "Велик князь Болгарский" което говори,че за него Казанското ханство и България са били съвсем различни територии и понятия. Завоюваните от даден руски цар титли се предавали на неговите наследници без прекъсване до 1917 г.- затова титлата "Княз Български" Иван IV е наследил от баща си и дядо си,а титлата "Цар Казански" е спечелена и добавена от него.

4. Гербовете на Казан и на България също са различни: първият е грифоноподобно животно с криле и без опашка (явно хералдически грифон,от който е заимстван герба на днешния Татарстан),а вторият- лъвоподобно животно без криле и с дълга опашка,което прилича на куче но най-вероятно е хералдически лъв,подобен на този върху средновековни Български паметници като пръстена на Калоян,щитовете на Иван Шишмановите воини и някои от Шишмановите монети:

                                       image
  Всичко това говори,че руските князе и царе са правели ясна разлика между Казански татари и Волжки Българи- за тях едните въобще не са съвпадали с другите и ние не можем да поставяме знак за тъждественост между Волжките Българи и жителите на Казанското ханство,както ни препоръчва съветската фалшификаторска школа. Затова тук можем да изкажем няколко предположения:

1. Че руските князе са взели титлата "Княз Български" след завладяването на земи,плътно населени със значителни маси Българи,които след време лесно са превърнати в руснаци заради почти пълната идентичност между езиците и културите на руснаците и Българите. Колко лесно е било тогава превръщането на Българите в руснаци и обратно можем да съдим по днешните примери: голяма част от Поморавските Българи бяха превърнати в сърби само за 70-80 години,много Беломорски Българи станаха гърци само за две поколения (около 50 години),макар че там Българщината все още живее в някои области заради големите различия между нашия език и гръцкия. Подобен е примера и с Българите при Вардар където,само след 70 години дивашки анти-Българизъм,част от младите поколения вече са повлияни от фалшификаторската сърбокомунистическа пропаганда и обявяват всички факти,които ние им поднасяме,за наши фалшификации!

2. Че руските князе и царе не са придобили тази титла през XV век,а са я наследили от своите деди в по-ранни времена,когато Русия още била провинция на Българската империя. Съгласно това предположение руските князе били назначавани и сменявани от Българския цар,а официалната титла на Великия Владимирски княз в Търновския царски двор ще да е била "Княз Български" така,както влашките войводи носели титлата "Принц на България" или "Принц Български" не защото са завладявали някога България,а защото са били назначавани за принцове от нашите царе. Затова руските князе най-вероятно носели тази титла по право,дадено им от Българския император,а той давал такова право най-вече на своите близки роднини,понеже само на тях можел да гласува пълно доверие.

3. Че някаква незначителна останка от Волжка България продължила да съществува до времето на Иван III някъде встрани от Казанското ханство (вероятно около старите държавни центрове Биляр и Болгар) като васална на татарите земя,но тя била малка и слаба,заради което станала лесна плячка на руската инвазия при нападението срещу Казан в 1487 г. или при някое от предишните нападения срещу него.

  Фактите,на които обърнахме внимание в случая,не може да бъдат отминати с лека ръка. Както виждаме от герба на руските царе,разлика има не само между гербовете на Казанското ханство ("царство") и на България,но и в надписите около тях. С това моето твърдение,че е напълно невъзможно България и Казанското ханство през XV-XVI век да са били една и съща страна,както ни внушават "татаристите" блестящо се доказва,защото тези страни просто са се намирали на две различни места,а Волжките Българи определено няма как да са били идентични с Волжките татари особено като знаем,че татарите не са основатели на Волжка България,а нейни унищожители. Това е добре документирано в някои руски летописи от XIV-XV в. (предимно преписи от "Повест временних лет") като Радзивиловската (http&//radzivilovskaya-letopis.ru/index.php@id=1#sel), Симеоновската,Тверската и Лаврентиевската летопис (1377 г.),откъс от която (стр. 159) е представен по-долу:

                        image
 
"...Того же лета придоша татарове и зимоваша,не дошедше Великого града Болгарского... ...Тое же осени придоша от восточные страны в Болгарскую землю безбожнии татари и взяша славны Великий город Болгарьскый,и избиша оружием от старца и до унаго (юнаго),и до сущаго младенца. И взяша товара множество,а город ихъ пожгоша огнем и всю землю ихъ плениша..."

(През онази година надойдоха татарите и презимуваха,без да достигнат до Великия град на Българите ... ... Тази пролет дойдоха от източните страни в Българската земя безбожните татари и превзеха Великия град Български,избивайки с оръжие старо и младо до последния младенец. И взеха им стоки безброй,а техния град (Болгар) изгориха с огън и цялата им земя оплячкосаха...)

  Както виждаме от този документ,татарите (тюркски народ) не са жители,а унищожители на Волжка България,които се заселват в страната след като избиват и прогонват голяма част от старото Българско население. Въпреки тези погроми някаква малка част от Волжка България все пак оцеляла,понеже към края на XV в. арабският географ Ал Химяри (род. 1461 г.) пише:

"Страната Булгар граничи със страната Бурдас (Буртас),а разстоянието между двете е три дни път. Домовете им са на брега на реката Итил (Волга),а те са между Бурдас и славяните. Те (Булгар) са малобройни- около 500 домакинства. Приели са исляма,имат джамии ..... С тях търгуват хазарите- като и продават,и купуват от тях."

  Тук прави впечатление шокиращо малкия брой на Българите, оцелели при Волга след перманентните татарски погроми- 500 домакинства (семейства) по груби изчисления не може да са включвали повече от 3 000-4 000 души: нищожно по брой население колкото в едно голямо село или малко градче,което едва ли е могло да стане родоначалник на днешните татари,башкири,мордвини и чуваши,чийто брой днес се изчислява на 20-30 милиона. Става ясно,че по онова време Българите при Волга са били в голяма степен вече унищожени,прогонени и асимилирани от татарите и от онези тюркски народи,които живеели в района преди татарското нашествие но не пострадали от него така както Българите,понеже не оказали почти никаква съпротива и бързо се присъединили към нашествениците заради родството си с тях. По същото време изглежда в Източна Европа са живели и други,по-големи групи от Българско население,които останали извън пределите на Волжка България и на Казанското ханство,но с налагането на руската власт също били подложени на усилена русификация и деБългаризация.


   По-нататъшни издирвания по въпроса установиха,че написаното по-горе не е само празно предположение,а реален исторически факт,който и до днес не е забелязан от псевдоисториците тюрколози и татаромани къде от нежелание,къде от немарливост но най-вече заради това,че събаря из основи градените от тях близо 70 години пясъчни кули на "турко-Българизма" и "татаро-Българизма". Оказа се,че то си било записано в стари и нови руски документи но невежите персони,които "партията" издигна до научни постове директно от овчарските егреци и не по научно-исторически,а по партийно-политически заслуги са проспали тази информация или умишлено са я прикрили от народа,за да продължи да му се налага не истинската,а пълната с цинични лъжи и писана по чужда поръчка анти-Българска,но иначе маркс-ленинска "история". По-обстойни сведения за истинските събития през XV в. ни дава един рускоезичен сайт на гр. Казан (http://dic.academic.ru/dic.nsf/ruwiki/5167),в който помежду другото е записано и следното:

  "Первое писменное упоминание о городе (Казан) встречается в Рогожском летописце: "В лето 6899 (1391 г.)... Того же лета новгородци Новагорода Великаго да и устьюжане гражане и прочии к тому совокупившеся выдоша в насаедах и в ушкуех рекою Вяткою на низ и взяша Жукотин,и пограбиша весь,и Казань,и пакы выдоша на Волгу и пограбиша все всех,и тако поидоша прочь". В этой летописи Казань уже названа центром одного из султанатов,наряду с Болгаром,Джукетау и Керменчуком. В тот же период началась чеканка собственных монет с указанием места чеканки - "Булгар аль-Джадид",то есть Новы Булгар ... В 1438 году булгарская крепость (в Казане) была захвачена золотоордынским (татарским) ханом Улу-Мухамеддом,город стал столицей Казанского ханства .... Казань имела торговые связи с Москвой,Крымом,Турцией и другими регионами."

  От писанията на Рогожския летописец,за когото в България сякаш никой нищо не знае (а той е писан на старо-Български: не на арабица или иврит!) изведнъж излиза наяве,че в края на XIV - нач.на XV в. е имало няколко различни ислямски султаната в земите на бившата Волжка България,един от които бил Казан,друг- Джукетау (Жукотин),трети- Болгар (Булгар): последна столица на Волжките Българи. Явно при татарските нашествия от XIII в. Българите край Волга не били съвсем унищожени,защото в един момент възстановили своята самостоятелност и така успели да съхранят своята идентичност още 250-300 години. През 1438 г. обаче поредното нахлуване на татари от Златната орда сложило край на рехавата Българска власт около гр. Казан,като напълно го "прочистило" от Българи и го превърнало в столица на новосформираното от татарите "Казанско ханство". Тогава само малката държавица около гр. Болгар по една или друга причина запазила статута на отделен султанат или емирство под татарски васалитет,но и тя била унищожена при руските нашествия от 1480-1487 г.,които слагат край не само на последната Българска държава в региона,но и на нечестивите "татарски" спекулации на нашите и чужди редактори на Българска история,слуги на задгранични интереси.

Френска средновековна карта на последната Волжка България- вижда се,че Княжество Булгар (Duche de Bulgar) е отделна държава,която на север граничи с Кралство Казан (Roy de Casan),на юг- с Кралство Астрахан (Royaume d`Astrakan),а на североизток- със земите на татарите (Tartares):

                    image
 
  Тук се вижда,че Татария ("Тартария") е изцяло на север от Княжество Булгар но тази карта няма да я видите в руско-съветските справочници за Волжка България и в разработките на "нашите" тюрколози!

  Ето как разбираме,че под тежките удари на татарите голямата и мощна някога Волжко-Българска империя се е разпаднала на няколко части със силно съкратен размер,а малкото останали Българи в тях се борели за своето оцеляване още 300-350 години. Дали тези Българи успели да съхранят през това време оригиналния си Български език или са приели изцяло езика на завоевателите- това старите летописци не съобщават или писанията им се крият. Знайно е обаче,че през XVIII-XIX в. в района вече няма почти никакви Българи и само името "Болгар" е останало така,както името "Египет" е оцеляло до наши дни,без в него да има и 1-2 % население,което да говори езика на старите фараонови и Птоломееви египтяни.

  Русите успели да завладеят последната Волжка България и нейната столица гр. Болгар в края на XV в.: 60-70 години преди падането на Казанското ханство,затова техният княз Иван III се нарекъл само "Князь Болгарский",без да взима титлата "Царь Казанский". Не е изключено обаче местните Българи сами да са поканили родствените им руснаци в земята си,изтощени и уморени от постоянните грабежи и издевателства на татарите,а после да са се превърнали в местни "руснаци" приемайки по една или друга причина християнството,което дедите им изповядвали между 866 и 922 г. В "История города Болгара" на Нурутдинов е записано,че гр. Болгар е превзет от русите в 1487 г. което значи,че последната Българска държава на Волга е унищожена именно тогава:
      image

  Наистина,жителите на гр. Казан през XV в.наричали града си "Новия Болгар",но това не означава,че те са били задължително Българи,понеже и днес имаме голямо множество аналогични примери от историята,в които жителите на един нов град,носещ името на някой стар,не са същите хора като жителите на стария град и дори не говорят същия език. Жителите на Нови Орлеан (Ню Орлиънс в САЩ) например не са французи като основателите на града,но са запазили френското му име. Жителите на гр. Атина в Америка са преди всичко англоговорящи американци,а жителите на Ню Йорк съвсем не са англичани. Същото е на много места по света- жителите на Ню Мексико отдавна вече не са мексиканци,а сред жителите на днешна Република Македония няма почти никакви македонци. Така е било и в древността- жителите на Източната Римска империя наричат себе си римляни,но всъщност са етническа смесица от гърци, арменци, грузинци, Българи, власи, сърби, евреи, сирийци, кюрди и пр. В това време същите тези "римляни",които говорели най-вече гръцки,Български и арменски език назовавали хората,говорещи езика на старите римляни с етнонимите "латини" и "фръзи".

  Има руски данни,че в 1524 г. около гр. Казан не е имало никакви Българи а само нашественически племена: татари,черемиши и чуваши:

          image

  Днес има евентуален исторически сценарий,по който съдбата на разбитата от татари и доунищожена от руснаци Волжка България може да бъде документално установена,с което всичко писано в тази статия да получи своята конкретна изворова подкрепа,но при изложените факти това не е обезателно необходимо. Този сценарий би сполучил,ако един ден руснаците открият изгубената нейде из Московските катакомби библиотека на Иван Грозни,която била крита умишлено от него и съдържала несъмнено не само гръцки и латински,но и стари Български книги и ръкописи,с каквито изобилствала Русия по негово време. Част от най-важните Български книги особено тези,които описвали най-древната история на България и произхода на русите от Кубратови Българи несъмнено са унищожени или укрити,за да може този пръв руски цар и денационализатор на източна Европа да провежда успешно политиката на деБългаризация,започната от него.

  Руските власти явно знаят,че Волжка България е унищожена не в XVI-ти а в XV век,понеже точно това са записали на паметните плочи по историческите паметници,които биват слагани в района с тяхно разрешение:
image
  
  Все пак смятам,че кръвни потомци на Волжки Българи са останали в днешния Татарстан и около него,но повечето от тях отдавна вече не говорят Български език,понеже били принудени да приемат езика на нашественика- същия,който говорят и днешните Кримски татари за които се знае,че не са потомци на Волжки Българи. До XVI-XVII в. вероятно имало все още и доста други наши сънародници,говорещи родния си език край Волга,но те станали лесна жертва на асимилаторската политика на руските завоеватели заради родството в езика,културата и манталитета им. Поради тази причина считам,че последния удар върху Българщината в тези райони е нанесен не от татарите,а от руснаците и по-специално от руските правителства,които водели и все още водят целенасочена политика за обезБългаряване на Европа,доколкото се вижда и от сегашното им поведение спрямо България,Гърция и Македония. Затова и днес на малкото хора,за които получихме сведение,че макар да са жители на  Татарстан или Чувашия наричат себе си "Стари Българи",руските власти им забраняват да се определят като Българи,въпреки че те говорят някакъв архаичен тамошен диалект на същия този "славянски" език,който говорим в Дунавска България днес.

  Въпреки това проблеми с руския народ ние изобщо нямаме,а мисля че и никога няма да имаме- проблеми имаме единствено с руските и особено със съветските правителства,които почти всички с две относителни изключения са действали против България. Между руските царе има едно единствено изключение: цар Александър II бил Българофил,за разлика от всички други царе преди или след него. Ако той не бе смогнал да ни освободи до смъртта си в 1881 г.,нито един руски цар след него нямаше да поиска да го направи и България щеше да се освободи едва в 1918 г.,след разгрома на Турция в Първата световна война,когато победилите съюзници освобождават от турска власт народите на Сирия, Ливан, Саудитска арабия, Ирак, Йордания, Йемен, Палестина и пр.

  Наблюденията върху историческите факти сочат,че няма нито един народ,който да е успял да се освободи сам от турско иго- НИТО ЕДИН! Дори гърците,сърбите и арменците са освободени с помощта на Русия,да не говорим за грузинците и черногорците,но от тях никой не изисква онази стриктна и вечна признателност,която постоянно се изисква от нас! Ето защо мисля,че постоянна вина на България за "непризнаването" на руските заслуги се вменява не от самите руснаци,а единствено и само от русофилите (руските агенти),с които е напълнена страната ни след 1944 г. но почти ги няма в нито една от другите страни,които Русия по един или друг начин е освободила.

  Колкото и да е жалко,Русия дори днес няма сметка от силна България,понеже и в нея все пак има достатъчно хора,които знаят кой даде на "славяните" писменост,култура,държави,титли,население та дори и език (http://youtu.be/j-nur7-4gCo - благодаря на spasymyr.blog.bg за материала). Руските управници никога не са били достатъчно честни да признаят неизгодните за тях истини и не желаят в никакъв случай да стават за посмешище пред света и особено пред "себеподобните" им сърби,чехи,поляци и украинци,като си вкарат автогол чрез публикуване на хилядите неопровержими факти с които разполагат,понеже фактите пращат на дъното любимата им Русия,а въздигат до небесата унизяваната от тях България. Затова и днес чрез подставени лица те често ни натякват и дори обвиняват,че ние не говорим истинския Български език,а сме го предали и забравили,но истински Българи били били само Волжките татари сиреч хората,които станаха причина за унищожението на Волжка България!

  Затова в Русия и днес,а много често и някога са се крили и все още се крият артефакти и документи,свързани с древната Българска история,а някои от тях вероятно се и унищожават. Затова тя продължава да пречи на Истината за древната Българска история като я изопачава,преиначава и всячески фалшифицира,използвайки помощта на своите агенти в страната- тъй наречените "русофили",ръководители и инициатори на "славянски" и "православни" дружества,комитети и пр. Затова те правят всичко възможно да задръстват пътя към истината с лъжи,манипулации и изфабрикувани фалшификации,една от които,създадена в съветско време е тази,че Волжките татари и Волжките Българи били един и същ народ.

  Нашите възможности в момента не позволяват да коригираме вредната и най-често анти-Българска политика на руските правителства,които предпочитат да са лоялни приятели повече на сърбите и турците,отколкото на нас. Историческата съдба на сърбите логично ги сближава с русите,понеже и те като тях са възникнали от древен Български етнос тоест племе,което в течение на времето се отБългарило. Има достатъчно основания да мислим,че сръбските управници до XIV-XV в. са назначавани директно от Българския император и са получавали титли само с неговото разрешение: ярки примери в това отношение са цар Душан и неговия "сръбски" патриарх. Затова съюза между сърбите и русите днес е много по-естествен от съюза между Българите и русите,за който България винаги е правела предостатъчно,но Русия твърде рядко се е отзовавала достойно на нашите приятелски и дори братски очаквания.

  Българските интереси обаче диктуват,че България няма и никога не е имала голяма сметка да се кара с Русия и да влиза в открита конфронтация с нея. Не че Русия е заслужила да й бъдем верни приятели- напротив,за съжаление тя е заслужила точно обратното. Но руския народ,който всъщност е наш,но русифициран в течение на вековете,не е заслужил съдбата си да бъде управляван от тирани,които го лъжат и крият от света истината за неговия исторически произход. Затова България трябва да се държи приятелски с Русия и особено с нейния народ,но да не позволява на нейните правителства да посягат на нашия суверенитет,независимост и национална чест. Затова приятелството с Русия не може да е на всяка цена- напротив,то си има цена и тя включва взаимно (ВЗАИМНО,А НЕ ЕДНОСТРАННО
!) уважение,приятелство и взаимно зачитане. Всичко това е свързано с пристъпване от страна на Русия към тотален отказ от досегашната анти-Българска политика,водена от съветските правителства и публично порицаване на сторените от тях в наша вреда злоупотреби.

  Нашите тюрколози и най-вече туркомани на свой ред трябва да спрат да се правят на ударени и да прочетат внимателно историческите извори за произхода на древните Българи и "славяни",в които ясно си е казано какви и от къде са дедите ни. Това обаче засега е невъзможно без предприемане на брутални политически,икономически и дори физически мерки срещу тях и срещу червената политическа мафия която ги поддържа,защото глупостите,които пишат те срещу България са им донесли много постове и титли,а дейността им често е насърчавана и заплащана директно от Москва,Анкара и Белград,които нямат никакъв интерес истината за Българското минало да излезе наяве. Затова,въпреки новите исторически открития,хора с овчарско и чобанско минало продължават активната си анти-Българска дейност,като ежегодно ни докарват монголски и всякакви други скотовъдни посланици,които да дават алиби на пошлите им анти-Български начинания,да меценатстват над псевдонаучните им пасквили и да дават рамо на лъжите,разпространявани по наш адрес включително чрез медиите.

  Затова България се нуждае от патриоти и във властта,и извън нея- защото само те са в състояние да спрат ако трябва и с брутални мерки анти-Българския поход на досегашните червени правителства,които подкрепяха и продължават да подкрепят враговете и грабителите на народа ни. Борбата вече е започнала - остава да дочакаме деня на победата,в който голям екип от добре организирани и исторически просветени политици със силно патриотична ориентация ще вземе властта в страната и веднага ще предприеме необходимите мерки,за да бъде защитено от посегателствата на досегашните грабители коренното Българско население,което днес е оставено на призвола на съдбата,в ръцете на неинтегрируеми цигани, туркокомунисти,
псевдосоциалисти, хонорувани русофили ("атакисти"), сърбомакедонисти и всякаква друга престъпническа измет,която всячески се старае да упражнява и да усъвършенства върху него криминалните си дарования,без да бъде позволено на народа да нанесе нито един ответен удар на бандите и терористите,които ежедневно го тормозят,крадат и прогонват от страната.

  За да постигнем победа срещу коварния обединен враг обаче,е нужно да бъдем единни и непреклонни. Затова,мили Българи,не вярвайте на онези "националисти" които твърдят,че дружбата с Русия трябва да бъде защитавана с цената на всичко - те са лъжци и мошеници които се продават за пари на чужденците,а също и лицемерни актьори,чието истинско лице ще проличи едва тогава,когато вече е твърде късно! Истинските патриоти държат- да,те наистина държат на дружбата с Русия,но не на всяка цена,а само ако тя е основана на равноправно приятелство,взаимно и реципрочно уважение и зачитане на историческата истина,която свързва нашите народи. България никога не може да е истински враг на Русия заради роднинството ни с руснаците,но не може да е и нейна колония- Русия е ДЛЪЖНА да се отнася към България със същото уважение,с което се отнася Америка към "страната-майка" Англия защото ако има на света страна,която да е майка на Русия,тази страна е България!





Гласувай:
49


Вълнообразно


1. mt46 - Поздрав!...
12.12.2014 19:09
Безспорно е, че сме роднини с руснаците... Но понякога роднините не са в добри отношения /за което вина имат "старейшините", управниците/...
цитирай
2. shtaparov - Безспорно е, че сме роднини с рус...
12.12.2014 19:54
mt46 написа:
Безспорно е, че сме роднини с руснаците... Но понякога роднините не са в добри отношения /за което вина имат "старейшините", управниците/...

Абсолютно вярно- основна вина за нашите нестабилни отношения имат руските в случая управници,които не могат и да помислят за идеята,че са незаконни узурпатори в "своята" земя,щом не са одобрени от правителството в София! Днес тази идея е смешна и направо абсурдна,но в миналото е била ежедневен факт.
цитирай
3. leonleonovpom2 - Прав си, Щапаров!
13.12.2014 07:07
Схемата е такава, такава е и ролята на Иван Грозни
Относно разликата между волжки българи и казански татари, такава разлика има и между башкири, считани за българи и старите българи, както ги наричат башкирците, живеещи в Башкирия , говорещи според башкирците на странен, но български език
Относно майка България, имаш право, че така трябва да се отнасят към нея, но недоразуменията идват оттам, че детето много е пораснало, дълго време е загубило контрола, който тя е упражнявала върху него, а и очаква майчини ласки
Поздрави!
цитирай
4. leonleonovpom2 - И все пак не може да се отрече едно!
13.12.2014 10:21
Русия е направила необходимото, за да се отървем от нещо, за което сега някои много съжаляват, че ни липсва-хайде да не го нарека иго, турско владичество
Разбира се ,намират се хора, които омаскаряват и хвърлят помия върху това иначе благородно по замисъл и изпълнение дело
И друго е правила, колко кредити ни са опростявани с едно махване с ръка на Брежнев, нефт, почти подарък .....
Не се виждат такива самаряни сега Не съм чул просташки, от руснак да ни казва ние сме ви дали това и това
Но просташко оплюване и най-вече недоволство и то срещу някой, комуто си задължен и възпитанието изисква, дори и да има основание, да премълчиш или да постъпиш по елегантен начин - за нас става дума - много пъти
Приятен ден!
цитирай
5. leonleonovpom2 - И още нещо и спирам по тази тема
13.12.2014 10:34
От достоверен източник знам, че дългът ни през1982 г е бил 3 милиарда долара Можел е да бъде платен за 24 часа по всяко време Изкуствено е държан, западни фирми и банки да имат интерес към нас Така, до идването на Горбачов- 1985 г. Оряза ни всички привилегии-демократично
За малко повече от четири години дългът набъбна на 12 милиарда долара, огромните държавен и военен резерв" изчезнаха - някъде и държавата фалира
цитирай
6. spasymyr - Те си го признават
13.12.2014 14:53
http://youtu.be/j-nur7-4gCo
цитирай
7. shtaparov - Схемата е такава, такава е и ролята ...
13.12.2014 16:21
leonleonovpom2 написа:
Схемата е такава, такава е и ролята на Иван Грозни
Относно разликата между волжки българи и казански татари, такава разлика има и между башкири, считани за българи и старите българи, както ги наричат башкирците, живеещи в Башкирия , говорещи според башкирците на странен, но български език
Относно майка България, имаш право, че така трябва да се отнасят към нея, но недоразуменията идват оттам, че детето много е пораснало, дълго време е загубило контрола, който тя е упражнявала върху него, а и очаква майчини ласки
Поздрави!

A-aa,България ги дава майчините ласки на детето макар и пораснало,но то не желае да я припознае като своя майка и се срамува от нея като онези неразумни юроди,срещу които негодуваше Паисий!
цитирай
8. shtaparov - Русия е направила необходимото, за ...
13.12.2014 16:27
leonleonovpom2 написа:
Русия е направила необходимото, за да се отървем от нещо, за което сега някои много съжаляват, че ни липсва-хайде да не го нарека иго, турско владичество
Разбира се ,намират се хора, които омаскаряват и хвърлят помия върху това иначе благородно по замисъл и изпълнение дело
И друго е правила, колко кредити ни са опростявани с едно махване с ръка на Брежнев, нефт, почти подарък .....Не се виждат такива самаряни сега Не съм чул просташки, от руснак да ни казва ние сме ви дали това и това Но просташко оплюване и най-вече недоволство и то срещу някой, комуто си задължен и възпитанието изисква, дори и да има основание, да премълчиш или да постъпиш по елегантен начин - за нас става дума - много пъти Приятен ден!

Това,което е направила Русия за нас,го е направила и за много други,но само на нас ни се вменява вечна признателност,макар че няма друг освен нас,който да си е платил разходите за войната ДО СТОТИНКА! А ако не ни бе освободила Русия в 1878 г.,щяха да го направят Англия и Франция в 1918 г.,и то без да търсят вечна признателност с постоянно заплащане,нито да ни вменяват вечна вина- нали така??!!
цитирай
9. shtaparov - От достоверен източник знам, че ...
13.12.2014 16:35
leonleonovpom2 написа:
От достоверен източник знам, че дългът ни през1982 г е бил 3 милиарда долара Можел е да бъде платен за 24 часа по всяко време Изкуствено е държан, западни фирми и банки да имат интерес към нас Така, до идването на Горбачов- 1985 г. Оряза ни всички привилегии-демократично
За малко повече от четири години дългът набъбна на 12 милиарда долара, огромните държавен и военен резерв" изчезнаха - някъде и държавата фалира

Ами това са им "братските" интереси- Горбачов само е поставил ново начало на старата руска политика,която провежда сега Путин.
цитирай
10. leonleonovpom2 - Приемам допълненията ти, Щапаров!
13.12.2014 17:24
По начало не съм отявлен фил или фоб на никого, само маркирам факти, но това не означава, че винаги съм прав
Иначе за освобождението ни от Англия и Франция имам съмнения, за Германия -не, защото е дала доказателства през двете войни
Защото през 1918 г колониалната система е в зенита си, хайде в Европа колония не върви, но именно Беломорска Тракия е дадена временно за управление на Франция, а тя услужливо я дава на ...Гърция
Иначе поздравления за смисления добре подреден и аргументиран материал, аз съм го рекламирал в коментар при последния ми постинг
Приятна вечер!
цитирай
11. shtaparov - http://youtu. be/j-nur7-4gCo...
13.12.2014 18:00
spasymyr написа:
http://youtu.be/j-nur7-4gCo

Приемам че е така приятелю,но изглежда има някакъв пропуск в изписването на сайта,понеже нищо не излиза в Ютуб с тези инициали. Та ако е възможно,опитай се да отстраниш пропуска,за да може да видим този несъмнено интересен материал,подходящ за включване точно в такава статия и за който ти благодаря!
цитирай
12. shtaparov - По начало не съм отявлен фил или фоб ...
13.12.2014 18:12
leonleonovpom2 написа:
По начало не съм отявлен фил или фоб на никого, само маркирам факти, но това не означава, че винаги съм прав
Иначе за освобождението ни от Англия и Франция имам съмнения, за Германия -не, защото е дала доказателства през двете войни
Защото през 1918 г колониалната система е в зенита си, хайде в Европа колония не върви, но именно Беломорска Тракия е дадена временно за управление на Франция, а тя услужливо я дава на ...Гърция Иначе поздравления за смисления добре подреден и аргументиран материал, аз съм го рекламирал в коментар при последния ми постинг Приятна вечер!

Благодаря за доверието приятелю- здраве и късмет! Нека не забравяме,че България воюваше против Англия и Франция до 1918 г. понеже бе вече свободна и имаше германец за цар. Ако бе останала част от Турция,нас щяха да ни имат за потърпевши от зверствата на германо-турската коалиция и да ни освободят тъй,както освободиха Чехия,Босна,Словакия и Полша,а едновременно с това щяха да се отнасят към нас като към верни и надеждни съюзници. Ако България не бе освободена от Русия в 1878 г.,до 1918 г. тя щеше да е част от Турция,а верния до тогава турски съюзник Германия щеше да пречи на нашето освобождение до последния възможен момент,докато дойдеше часът на Англия и Франция,които нямаше да пропуснат да се явят в ролята на освободители (искрени или не),за да спечелят симпатиите на народа ни и да си осигурят още един евентуален съюзник.
цитирай
13. nikikm - Щапаров,
13.12.2014 19:35
Най-топли поздравления от мен!
цитирай
14. tota - Поздрави за постинга!
13.12.2014 19:39
Писал си по една тема, която няма официално осветляване. Тема изключително важна за страната ни и нейното бъдеще. Трябва да стане ясно на всички кои сме, защо сме, къде са корените ни и колко тежка е съдбата ни. Народ, със значима история и принос в културата на сродните нам народи, понесъл робството, получил възможността най - последен да възстанови държавността си, но с едно условие да бъде колония. Нещо, което се отнася и за останалите балкански държави. Или свободни, но не до там, самостоятелни, но до някъде. Минаваме през превратности, понасяме национални катастрофи, разпределят ни в обсега на коя държава да сме. Налагат ни политическа и стопанска система без да ни дадат възможност да отчетем своеобразието. Несъмнено това дава своето отражение. Сега пък с индивидуализма и нихилизма можем да загубим и малкото, което сме. Само с подмяна на населението. За това твоята статия осветлява едни от най - важните въпроси от къде сме? Не може при толкова годишна история на държавата ни, науката да не е достигнала до единно мнение. Но такава е съдбата на малката държава, за да оцелее, трябва да има отлично подготвени дипломати и държавници, които да работят в защита на интересите й, и още да милеят за род и Родина, като възрожденците.
Качих материала на страницата ми във Фейсбук, и още на страниците на приятелите ми от Македония, за да прочетат и се уверят, че квалификацията "татари" за нас е несъстоятелна. Качих и клипа, самото му наименование говори много "Киевская Русь - это ``древняя`` Болгария".
Приятна вечер!
цитирай
15. danailvdimitrov - отношенията ни с Урус Болгар и Урус Кии т.е. Велика България и Великия Киев (Киевска Рус)
13.12.2014 19:59
или с така наречените "уруси" т.е великобългари от Голяма Скития винаги са били сложни и нееднозначни.

Когато Светослав навлиза в Дунавска България нашия аристократичен елит се разделя на два лагера- едните са против понеже е езичник, но другите го подкрепят понеже е български княз (син на Елена-Болга или княгиня Олга дъщеря на Владимир -Расате) А когато умира и цар Петър Благочестиви у нас Светослав (лош и добър) остава пряк наследник на трона. При това по първо коляно- понеже дядо му Владимир е първороден а Симеон не е!

така, че руските (Киевски князе са с пълни , поне за мен династични права над България). Явно Светослав го е съзнавал добре щом е кръстил сина си Владимир на своя дядо-Владимир-Расате. А синът Владимир синовете си (от българката Анна) съответно Борис-Роман (на прадядо си св. цар Борис Покръстител и на урпавляващия по това време България свой братовчед цар Роман) и Глеб- Давид (на цар Давид Български управлявал за 1г. България в същия период).

За езика няма смисъл въобще да отваряме дума.

Ако нашите масони-възрожденци Иларион Макариополски, Неофит Рилски, Неофит Бозвели, Раковски и др. подобни не си бяха поставили за цел да луквидират църковния наш език и да променят падежната му структура за да го направят различен от руския и до ден днешен щяхме да говорим почти един и същи език със сърби и руси. За справка вижте езика на Паисий Хилендарски и други от 16-17 в. да не говорим за 13-14в.

Въобще до къде е България и къде започва Русия е трудно да се каже.


Поздрави за материала!
цитирай
16. shtaparov - Благодаря- поздрави и за теб!
13.12.2014 21:08
nikikm написа:
Най-топли поздравления от мен!

Благодаря- поздрави и за теб!
цитирай
17. shtaparov - Писал си по една тема, която няма ...
13.12.2014 21:55
tota написа:
Писал си по една тема, която няма официално осветляване. Тема изключително важна за страната ни и нейното бъдеще. Трябва да стане ясно на всички кои сме, защо сме, къде са корените ни и колко тежка е съдбата ни. Народ, със значима история и принос в културата на сродните нам народи, понесъл робството, получил възможността най - последен да възстанови държавността си, но с едно условие да бъде колония. Нещо, което се отнася и за останалите балкански държави. Или свободни, но не до там, самостоятелни, но до някъде. Минаваме през превратности, понасяме национални катастрофи, разпределят ни в обсега на коя държава да сме. Налагат ни политическа и стопанска система без да ни дадат възможност да отчетем своеобразието. Несъмнено това дава своето отражение. Сега пък с индивидуализма и нихилизма можем да загубим и малкото, което сме. Само с подмяна на населението. За това твоята статия осветлява едни от най - важните въпроси от къде сме? Не може при толкова годишна история на държавата ни, науката да не е достигнала до единно мнение. Но такава е съдбата на малката държава, за да оцелее, трябва да има отлично подготвени дипломати и държавници, които да работят в защита на интересите й, и още да милеят за род и Родина, като възрожденците.
Качих материала на страницата ми във Фейсбук, и още на страниците на приятелите ми от Македония, за да прочетат и се уверят, че квалификацията "татари" за нас е несъстоятелна. Качих и клипа, самото му наименование говори много "Киевская Русь - это ``древняя`` Болгария". Приятна вечер!

Много добре си постъпила във Фейсбук- нашите македонски братя и сестри трябва да знаят истината за България,а не да живеят със заблудите на сърбокомунистите!
цитирай
18. demograph - Браво Щапаре!
14.12.2014 03:56
В една от илюстрациите ти има нещо изключително ценно! Тия дни ще погледна на едно място и сигурно ще те извикам да се порадваш и подкрепиш тезата. Но тя и така си е желязно логична и вярна до болка. Поздравявам те.
цитирай
19. shtaparov - или с така наречените "уру...
14.12.2014 04:37
danailvdimitrov написа:
или с така наречените "уруси" т.е великобългари от Голяма Скития винаги са били сложни и нееднозначни. Когато Светослав навлиза в Дунавска България нашия аристократичен елит се разделя на два лагера- едните са против понеже е езичник,но другите го подкрепят понеже е български княз (син на Елена-Болга или княгиня Олга дъщеря на Владимир -Расате) ..... така,че руските (Киевски князе са с пълни , поне за мен династични права над България). Явно Светослав го е съзнавал добре щом е кръстил сина си Владимир на своя дядо-Владимир-Расате. А синът Владимир синовете си (от българката Анна) съответно Борис-Роман (на прадядо си св. цар Борис Покръстител и на урпавляващия по това време България свой братовчед цар Роман) и Глеб- Давид (на цар Давид Български управлявал за 1г. България в същия период).
За езика няма смисъл въобще да отваряме дума.

Ако нашите масони-възрожденци Иларион Макариополски, Неофит Рилски, Неофит Бозвели, Раковски и др. подобни не си бяха поставили за цел да луквидират църковния наш език и да променят падежната му структура за да го направят различен от руския и до ден днешен щяхме да говорим почти един и същи език със сърби и руси. За справка вижте езика на Паисий Хилендарски и други от 16-17 в. да не говорим за 13-14в.
Въобще до къде е България и къде започва Русия е трудно да се каже.

Поздрави за материала!

Напълно съм съгласен с твоите констатации,само за езика имам една забележка. Според мен нашият език е съществувал в няколко различни диалектни форми,една от които била падежната а друга- безпадежната. До падането на страната под турско в нея и подвластните й земи в Източна Европа се говорела предимно падежна форма на езика,а в останалите днес незасегнати от множеството деБългаризации наши територии и тогава се говорела по-старата безпадежна форма,от която искал да чисти езика ни патриарх Евтимий в края на XIV в.
цитирай
20. shtaparov - В една от илюстрациите ти има нещо ...
14.12.2014 04:47
demograph написа:
В една от илюстрациите ти има нещо изключително ценно! Тия дни ще погледна на едно място и сигурно ще те извикам да се порадваш и подкрепиш тезата. Но тя и така си е желязно логична и вярна до болка. Поздравявам те.

Благодаря- ще се постарая да се отзова когато стане необходимо,и се радвам на емоционалното ти присъствие в блога ми!
цитирай
21. get - . . . Но тя и така си е желязно логична и ...
15.12.2014 21:49
shtaparov написа:
demograph написа:
... Но тя и така си е желязно логична и вярна до болка. Поздравявам те.

Благодаря- ще се постарая ...!

- Първо ето връзката в Ю Туб - в която, говорят че България е Киевска Рус или обратното? https://www.youtube.com/watch?v=j-nur7-4gCo&index=18&list=UU9vUMjlK01EWBYIO5p8tj5w ... Нищо ново за нас българи ... вероятно и за украинците - вероятно явяващо се новост за велико-русите?
- В дясно има плейлист, с други филмчета на подобни теми ... за които имат желание да ги гледат!
- Тук е сайта на Тайнам нет: http://tv.tainam.net/

- Щапаров - съзнателно се въздържах да пиша в блогът ти - Тъй като преди около три поста, ме доста озадачи с Теорията за множествеността на Великите Българи-и ...или българи?

- За мен нещата се пределно прости - предвид използваната методология!
Поставям си следният ?-ос ! На дадената (разглеждана) от нас територия колко народа проживяват? Второ - езиците им към кое езиково СЕМЕЙСТВО принадлежат? Трето, какви са своеобразните им, като народ, традиции обичаи ... изобщо Култура, материална и духовна.
- Когато имаме честота на статистически признаци за близост ... Тогава-Да! Приемам, че са родствени ... било то и във времево-исторически план. Ако ли не ... продължавам, да търся и сравнявам ... тръгвайки отново, от Общото към частното!

- На база тази методология, мога да кажа следното? 1. С казанските татари ... имаме много малък процент статистически съвпадения говорещи ни за етносна, езикова а от там и историческа общност?
2. Със "славянските" народи, които в момента некоректно(вероятно) се визират под бившите "венетски(западни)" - да, имаме голямо сходство - и явно някога в миналото сме били едно, което в последствие в исторически план се е разделило на две.
- Отиваме на най-болезненият "?" Московска или Велика Рус!
На същата до 11-ти век, населението и не принадлежи към ... дори "европейската", а е към "фино-угорската" езикова и етносна група. Вече след 11-ти век, те се "българизират". Това накратко, като мога да го подкрепя с факти!

- Поздрав!
цитирай
22. bezistena - По ЕПОПЕЯ НА ЗАБРАВЕНИТЕКАБЛ...
18.12.2014 17:16
По ЕПОПЕЯ НА ЗАБРАВЕНИТЕ
КАБЛЕШКОВ

Тоз народ поробен
дa мисли за слава не беше способeн;
игото тежеше на неговий врат,
без да предизвика гордия му яд.
Той беше спокоен.С позор на челото
безропотно,хладно живейше в теглото.

Яремът му беше и родствен,и мил,
понеже се беше със него родил;
от люлката с него в живота бе тръгнал
и на труда беше като вол обръгнал.
Народът бе мирен и почти засмян,
сред робството тежко ходеше пиян.

А мъките бяха страшни под небето!
Двайсет и пет години дълги
тираните бесни върлуват тук веч.
Полята пищяха от техния меч,
всеки ден от кърви невинни залети,
всеки ден злодейства-хабери проклети:
Обири и дъждья,грабеж,произвол–
Българина мачкат душмани заклети
кат един работен и безплоден вол,
а цял един народ сякаш набит е на кол!

Беснеят по–лоши от турчина някога гладен,
властта беше глуха и съдът продаден.
И нищо по-друго.Робът беше як,
игото влачил е,ще го влачи пак.
И никоя съвест не трепваше гнявно
против туй живене и мране безславно.
И слово свободно и надеждна реч
до никой слух робски не стигаше веч.

И народът спеше. Небесата сини
блещяха със трепет над робския край
и питаха Бога:"Докога ще трай
таз земя в теглото и рабските звънци
позорно ще дрънкат и нашето слънце
да свети над нея,а да гледа мрак?
Докога ще дремят,о,Господи благ?"

Така те мълвяха в пространството чудно.
А народът спеше, спеше непробудно.

Редакционна добавка от екипа ни:
КАБЛЕШКОВ=Бок Ешуа Балка=Бог Исус Българина

Бог Исус Българина избухна една вечер тук
и разклати всичко като тръбен звук.
Делото се почна и думата падна
на земя из тайно за свобода гладна.

Дух един потаен навред профърча
и всякоя възраст,пол,класа,душа,
размърда,разбуди като гора спяща,
що тихият вятър внезапно разклаща.
Някой твар незнаен смъкна се тогаз,
сърцата стеснени сетиха завчас,
че стават големи и тупат по-силно
от някакво чувство велико,умилно;
и рабското иго стана изведнъж
несносно и страшно.Всякой стана мъж!

Идеята бърже поникна,порасна
и като от изток зората прекрасна
облада душите с новия си жар.

Всичко кипеше.Великото слово
на сърцата даде биене по-ново,
прежната апатйя и хладност,и сън
сега бяха треска,живот и огън.
Усилия,мисли,желания скрити,
към една се точка упътиха всите–
да възвърнат паметта на рода
и намерят миналото и гена на народа!

И преображенье внезапно стана
И всяко сърце и време,и место
духът на познанието изпълваше веч.
За друго тогава не ставаше реч.

Враждите престанаха и любов безкрайна
свърза в едно всички кат велика тайна;
всякой бе приятел,всякой беше брат.
Забравиха всичко,щото бе отзад:
зависти,раздори и минало мрачно;
като чрез слияне свещено и брачно,
всички се сдушиха и със веселба
решиха се вече за живот,за борба.

Едно дело общо,едничка цел свята
вдъхваше душите,сгряваше сърцата:
Народ сме били ний Божий!
Светът е бил наш!
Въодушевленье нечуто завчас
смая всеки разум,упи всяка свяст!

Народът живейше със чувство само–
пленило ума му познание тайно!
Той се бе усетил изведнъж голям
и готов за бунта,и храбър,и сам;

И тъмна надежда,и сладостен мрак
затуляха всичко-бъдещето бурно
се криеше още в небе лазурно,
явен беше само един идеал
от мечти и светлост образуван цял.

И всичко се друго губеше в мъглата...
Лудостта владейше,умът и главата
от другаде потик приимаха веч.
Борбата бе близко,близкото далеч...

С очи и души те се срещаха скришно
и да се разбират словото бе лишно.
Тайната бе обща,мракът и нощта
свидетели бяха на много неща;
и кат някой демон подземен и мощен
екранът компютърен йм светеше нощем!

И върху монитора Балканският лев
излазяше златен и зенал за рев.

И с тез сили малки,и с тез средства смешни,
и с тез глави руси,и с тез пръсти нежни,
и с тоз възторг луди,и с тоз дребен стан
искаха да бутнат страшний великан,
що държи народа в страх,във мор и в плен!

И в няколко дена тайно и полека
с свещеното Слово
и познание ново,
народът порасте на няколко века!

Изправи се смело и тогаз виде:
Великанът страшний му бе до нозе!


Благословени сте,блогъри Български!
Прекрасно Боговдъхновено академично обследване,Приятелю!
Няма спиране Българският Дух!
цитирай
23. shtaparov - Благодаря за оценката приятелю ...
19.12.2014 17:21
Благодаря за оценката приятелю bezistena- напред за бъдещето на България!
цитирай
24. bezistena - Българите сме солта на Земята!
19.12.2014 20:56
Приветстваме граматическия стил,който прилагаш в монографията си всички думи от семантичното гнездо БЪЛГАРИЯ и БЪЛГАРИ да се пишат с главно Б по следните причини:

1.В свещения Български език и сакралната херметична Българска документалистика с буквата Б се отбелязва в кодиран формат "Бог,Богиня"
Същото значение имат и енергийно–фонетично тъждествените на Б звуци и букви
В,П,Ф,или казано математически Б=В=П=Ф=Бог,Богиня.
Тези висши върховни титули с главна буква се отнасят само за Българските Богове Исус и Мария Магдалена
2.Българският народ е съставен в голямото си мнозинство от генетични потомци на Боговете Исус и Мария от всички нива и степени на цялата област от изродени и извратени до праведни и свети души,което е проектна Божия режисура и драматизация.
3.Като генетични Божии феноменни потомци,Българите са свещеническата феноменна жреческа каста на Боговете,съставяща Всемирното Бяло Братство и Сестринство,чието друго име е Транспространствено и трансвремево светейшество,занимаващи се с управлението на Вселенските и Земните дела,на първо место и с човешките.
4.Българите са сътворенческите под–изпълнители на Божият проект "Земя и човешка цивилизация",изградили цялата световна енергетична мегалитна мрежа и система, осигуряваща всички условия за съществуването на природния и животинския свят на планетата и гарантираща оптималното йм поддържане.
5.Българите разселват по света всички човешки племена,създадени от тях чрез генно инженерство в експерименталната лаборатория и работилница ОБЕТОВАНА ЗЕМЯ и РАЙ,изградена на територията на сегашна България
6.Българите са надзорниците на всички племена,периодично инспектиращи ги и провеждащи цивилизационни и култивиращи корекционни мисии по целия свят и разселените вече племена,имащи пред тях статут на Богове!
7.Българите са Духовният интелектуален разсад и елит на всички племена, имплантирани за техни Духовни водачи и водещ цивилизационен елит!

ПРОДЪЛЖЕНИЕ В СЛЕДВАЩИЯ КОМЕНТАР
цитирай
25. bezistena - Българите са наследниците на Божието царство на Земята!
19.12.2014 20:59

8.Българите са прогресивният свободолюбив борчески елит на племената в отстояването на свободите и човешките им права,потискани от изродените йм родственици от Българската Божия владетелска династия Дуло,която съставя управленческия аристократичен елит на всички човешки племена

9.Българите са феноменният технически и технологически изобретателски новаторски елит на всички племена,чрез които се спускат Отгоре всички нови и модерни иновационни идеи и проекти на хората

10.Българите са жертвените Божии Великомъченически потомци,опазващи Свещената
обетована земя България и нейната енергетична светилищна материална база, управляваща всички природни и обществени процеси на земята

11.Българите са спасителите на човечеството при идващите епохални процеси и събития
на отчитане на резултатите от трансепохалния Божи проект ЧОВЕШКА ЦИВИЛИЗАЦИЯ.

12.Българите са подготвяни през последните 5000 години за бъдещият единен Духовен и управленчески елит на Земята,който ще установи Божието Царство на Любовта, Братството и Мира на цялата планета

13.Българите са...солта на Земята,и заради всичко това и още всички неизброими
достойнства и достижения като създатели на всички човешки култури и цивилизации,както и заради безспорните разкрития в настоящия монографичен труд"ЦАРСКА РУСИЯ Е ПРАВИЛА...",който е убедителен интердисциплинарен пример за начина на възстановяване на Свещената Българска памет,история и Божие Бащино и Майчино ни дховно,материално и териториално наследство,

ВСИЧКИ БЪЛГАРИ,СЧИТАЩИ СЕ ЗА ТАКИВА,ТРЯБВА В СВОИТЕ ЛЮБОРОДНИ ПАТРИОТИЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ ДА ПИШАТ ВСИЧКИ ДУМИ ОТ СЕМАНТИЧНОТО ГНЕЗДО БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИ С ГЛАВНА БУКВА "Б",ПО ПРИМЕРА НА shtaparov и bezistena !

Благословени сме,Българи!
Исус и Богородица бдят над нас и водят делата ни!
Поемаме и развиваме апела на shtaparov НАПРЕД ЗА БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ!

НАПРЕД ЗА БЪДЕШТЕТО НА БЪЛГАРИЯ=НАПРЕД с Богиня Диана и Тати Изуш Българина!
НАПРЕД ЗА БЪДЕШТЕТО НА БЪЛГАРИЯ=Братя от Богиня Диана и Тати Изуш Българина!
цитирай
26. shtaparov - Да- това е правилният начин на из...
20.12.2014 04:28
Да- това е правилният начин на изписване на народностното ни име- с главно "Б" и се радвам че има хора,които го възприемат като постулат. А твоето обяснение на причините е толкова убедително,че трудно би се намерило по-добро! В интерес на истината досега не ми е хрумвало да дам такова на хората- приел съм този правопис по естествено подразбиране неизискващо обяснение,но се оказва че е по-добре да го има,за което ти благодаря! Искам някой ден този правопис да стане задължителен за всички Български училища но мисля,че опозицията от страна на народните ни врагове все още е твърде голяма и няма да позволи идеята да си пробие лесно път.
цитирай
27. anonimen65 - sega veche sam obosnovano naiasno
01.01.2015 16:05
za rusite.blagodarna sam che e dostoianie tvoeto izdirvani za jelaeshtite da znaiat koi sa balgarite v obshirnata rus.
цитирай
28. atil - Какво е правела Царска Русия пише в ...
09.01.2015 12:26
Какво е правела Царска Русия пише в "Казанская история" на руския поп Иван Глазатый от 17-ти век. Грам татаро-монголи не са се вясвали и заселвали в Средното Поволжие. Днес в Татарстан например няма нито един човек потомък на хора от Златната орда - кумани, узбеки, кавзци, ногайци или на хора от Монголия!
А тия политико-исторически пропагандни есета са белязане със същия сатаниски знак с който са белязани пропагандните изцепки на комунистите, македонистите и татаристите!
Затова обръщайте внимание на това, което имаме като памет от предците си и от добросъвестните хора и мислете с главите си а не с някои други части на организмите си...
Иначе бедите няма да свършат и тщеславието и фантазиите ви ще останат в небитието заедно с нещастният ни и поразен народ! И мечтата на черните душици ще се осъществи.
цитирай
29. atil - Цитат от руски православен поп, не ...
09.01.2015 12:45
Цитат от руски православен поп, не от български автори или арабски или германски и арменски:
...................
"...
Державнии же наши идоша в Болгары ко царю и ту его встрѣтиша и утолиша его великими многими дарми. И остася царь Саинъ пленити Руския земли и восхотѣ близ ея на кочевищи своемъ, гдѣ вспятися на Русь ити, поставити град на славу имени своего, и на приѣздъ и на опочивание посломъ его, по дань ходящимъ на Русь на всякое лѣто, и на земскую управу.

О ПЕРВОМ НАЧАЛЕ КАЗАНЬСКАГО ЦАРСТВА И О МѢСТНОМ УГОДИИ, И О ЗМИИНОМЪ ЖИЛИЩЕ. ГЛАВА 7
И поискавъ царь Саинъ, по мѣстомъ преходя, и обрѣте мѣсто на Волге, на самой украине Руския земли, на сей странѣ Камы рѣки, концемъ прилежащи х Болгарстей земли, а другимъ концемъ к Вятке и къ Перми, зело пренарочито: и скотопажно, и пчелисто, и всякими земляными сѣмяны родимо, и овощами преизобилно, и звѣристо, и рыбно, и всякого угодия житейскаго полно — яко не обрѣстися другому такому мѣсту по всей нашей Руской земли нигдѣ же точному красотою и крѣпостию, и угодием человеческим, и не вѣм же, аще будетъ как и в чюжих земляхъ. И велми за то возлюби царь Саинъ.
И глаголютъ мнози нѣцыи: преже мѣсто то было издавна гнѣздо змиево, всѣм жителем земли тоя знаемо. Живяху же ту, въ гнездѣ, всякия змии и единъ змий, великъ и страшенъ, о двою главахъ: едину главу змиеву, а другую волову. И единою главою человѣки пожираше и звѣри и скоты, а другою главою траву ядяше. А иныя змии около его лежаше, живяху с ним есяцеми образы. Тѣмъ же и не можаху человѣцы близ мѣста того жити свистания ради змиина и точания ради ихъ, но аще и недалече кому путь лежаше, иным путемъ обхожаше, аможе идяху.
Царь же Саинъ по многи дни зряше мѣста того, обходяше, и любя, и не домысляшеся, како бы извѣсти змия от гнѣзда его — яко да того ради будетъ градъ великъ и крѣпокъ, и славенъ вездѣ. И изыскавъся в веси сицевъ волхвъ. «Аз, — рече — царю, змия уморю и мѣсто очищу». Царь же радъ бысть и обѣща ему нѣчто велико дати, аще тако сотворит. И собра обаянникъ волшвениемъ и обоянием своимъ вся живущыя змии от малыхъ и до великих в мѣсте том к великому змию во едину великую громаду и всѣх чертою очерти, да не излѣзетъ из нея ни едина змиа. И бѣсовским дѣйствомъ всѣх умертви. И облече круг ихъ сѣномъ и тростиемъ, и древиемъ, и лозиемъ сухим многимъ, поливая сѣрою и смолою, и изже я, попали огнемъ. И запалишася вся змии, великия и малыя, яко быти от того велику смраду змиину по всей земли той, проявляющи впредь хотящая быти от окаяннаго царя злое тимѣние проклятыя вѣры его срацынския. Многимъ же от вой его умрети от лютаго смрада того змиина близ мѣста того стоящимъ, и кони, и велбуды его многи падоша. ..."
..................
Макар да прави пропаганда и да намесва бусурманите(българите) със Златната орда за да оправдае превземането на Казан и България...
http://www.pushkinskijdom.ru/Default.aspx?tabid=5148
цитирай
30. atil - А ето каква е действителната ист...
09.01.2015 13:16
А ето каква е действителната история на българската държава на Волга през периода 14-16 век:
http://atil.blog.bg/history/2013/12/04/istoriia-a-voljka-bylgariia-treti-emirat-13-16-v-1.1214828
цитирай
31. shtaparov - Какво е правела Царска Русия пише в ...
09.01.2015 16:29
atil написа:
Какво е правела Царска Русия пише в "Казанская история" на руския поп Иван Глазатый от 17-ти век. Грам татаро-монголи не са се вясвали и заселвали в Средното Поволжие. Днес в Татарстан например няма нито един човек потомък на хора от Златната орда - кумани, узбеки, кавзци, ногайци или на хора от Монголия!
А тия политико-исторически пропагандни есета са белязане със същия сатаниски знак с който са белязани пропагандните изцепки на комунистите, македонистите и татаристите!
Затова обръщайте внимание на това, което имаме като памет от предците си и от добросъвестните хора и мислете с главите си а не с някои други части на организмите си...
Иначе бедите няма да свършат и тщеславието и фантазиите ви ще останат в небитието заедно с нещастният ни и поразен народ! И мечтата на черните душици ще се осъществи.

Дори да не са се заселвали татари във волжките ни земи факт е,че тамошното население днес не носи Българското име,а татарското което означава,че Българщината е била изтръгната от него по един или по друг начин. Расовия тип на днешното волжко население не може да подкрепи тази теза нито да я отрече- татарите са по своя расов тип напълно идентични с нас и дори още повече: с руснаците- единствено генът им е различен,но тези разлики са обяснени в статията "Шокиращо разкритие на "Анализа"- татарите са роднини на древните германи". Присъствието на татари в тези земи е добре документирано в предишните векове,както и татарското разорение на нашите източноевропейски земи,та едва ли е чудно,че в старите ни земи край Волга днес Българи почти никъде няма.
цитирай
32. shtaparov - za rusite. blagodarna sam che e d...
18.01.2015 15:51
anonimen65 написа:
za rusite.blagodarna sam che e dostoianie tvoeto izdirvani za jelaeshtite da znaiat koi sa balgarite v obshirnata rus.

За оцелелите Българи в Източна Европа може още много да се напише разбира се,но за целта е нужно да се организира специална експедиция,която да посети не земите на бившата Волжка България,а Северното Причерноморие и Южното Поволожие,за да установи трайни връзки с тях.
цитирай
33. shtaparov - А ето каква е действителната ист...
18.01.2015 18:48
atil написа:
А ето каква е действителната история на българската държава на Волга през периода 14-16 век:
http://atil.blog.bg/history/2013/12/04/istoriia-a-voljka-bylgariia-treti-emirat-13-16-v-1.1214828

Статиите ти са добре написани и в тях има доста интересна информация,която обаче не може да опровергае тотално и категорично моята теза за гибелта на Волжка България. Защото езикът на Волжките Българи,както е видно от много източници,е бил същия онзи "славянски" език,който у нас се вменява на "славяните" а не на неговите истински притежатели- Българите. А на приложената средновековна карта на Волжка България отново виждаме,че между отделните държави Булгар и Казан има граница,която надлежно ги разделя.
цитирай
34. bugry - Съдейки по историята нанависта и ...
25.02.2015 01:29
Съдейки по историята нанависта и пренебрежението на русия към нашата и Волжка България не е ли по вероятно волжките българи да са се смесили с татарите? Защото не виждам нито един българофил руски цар дори и Александър II, който разширява руските земи, а целта е постигната поне за времето си България да е колония на русия. Същото стана при комунизма обезличаване и затриване на българската история и свързаните с нея руси, които са "газили в кал" тогава за разлика от българите тук и волжките българи и сега все още газят в кал. България не дължи нищо на русия точно обратното. Русите са мачкали и тъпкали волжките българи много повече от татарите, от двете злите избираш по малката. Ако беше така както казваш нямаше да има русия, а Волжка България, така както Татарстан и не само дори под руски геноцид, диктатура и пропаганда в продължение на столетия иска да се нарече Болгария или Болгаристан все тая.
цитирай
35. shtaparov - Съдейки по историята нанависта и ...
25.02.2015 17:16
bugry написа:
Съдейки по историята нанависта и пренебрежението на русия към нашата и Волжка България не е ли по вероятно волжките българи да са се смесили с татарите? Защото не виждам нито един българофил руски цар дори и Александър II, който разширява руските земи,а целта е постигната поне за времето си България да е колония на русия. Същото стана при комунизма обезличаване и затриване на българската история и свързаните с нея руси,които са "газили в кал" тогава за разлика от българите тук и волжките българи и сега все още газят в кал. България не дължи нищо на русия точно обратното. Русите са мачкали и тъпкали волжките българи много повече от татарите,от двете злите избираш по малката. Ако беше така както казваш нямаше да има русия,а Волжка България,така както Татарстан и не само дори под руски геноцид,диктатура и пропаганда в продължение на столетия иска да се нарече Болгария или Болгаристан все тая.


Съгласен- България е изплатила на Русия всичко което й е дължала,по време на окупацията от 1944-1948 г. а и преди това,докато тя все още ни дължи прекалено много. Народът на Русия няма никаква вина в случая- и той е потърпевш като нашия,а виновниците се крият зад дебелите стени на Кремъл. Волжките Българи обаче са живели в друго време- тогава тази ненавист все още я е нямало,тя е възпитана по-късно,най-вече в 19 век. Затова тамошните Българи са се смесили както с руснаците,така и с татарите (които също са наши роднини),но най-вече с руснаците,и то почти насилствено. Точно оттам иде цялата руска ненавист към нас- ние,а не те сме принципали на "тяхната" империя,а след Иван Грозни започва заличаване на спомена за Българското минало на Русия. Това заличаване продължава и днес,макар вече с променени темпове,но руските политици все още се страхуват от разкриването на истината,която би показала,че те нямат място в управлението на "своята" страна а са само едни узурпатори,които прикриват истината за своята узурпация с помощта на безброй фалшификации и безочливи лъжи!
цитирай
36. blm - По начало не съм отявлен фил или фоб ...
09.04.2015 23:32
shtaparov написа:
leonleonovpom2 написа:
По начало не съм отявлен фил или фоб на никого, само маркирам факти, но това не означава, че винаги съм прав
Иначе за освобождението ни от Англия и Франция имам съмнения, за Германия -не, защото е дала доказателства през двете войни
Защото през 1918 г колониалната система е в зенита си, хайде в Европа колония не върви, но именно Беломорска Тракия е дадена временно за управление на Франция, а тя услужливо я дава на ...Гърция Иначе поздравления за смисления добре подреден и аргументиран материал, аз съм го рекламирал в коментар при последния ми постинг Приятна вечер!

Благодаря за доверието приятелю- здраве и късмет! Нека не забравяме,че България воюваше против Англия и Франция до 1918 г. понеже бе вече свободна и имаше германец за цар. Ако бе останала част от Турция,нас щяха да ни имат за потърпевши от зверствата на германо-турската коалиция и да ни освободят тъй,както освободиха Чехия,Босна,Словакия и Полша,а едновременно с това щяха да се отнасят към нас като към верни и надеждни съюзници. Ако България не бе освободена от Русия в 1878 г.,до 1918 г. тя щеше да е част от Турция,а верния до тогава турски съюзник Германия щеше да пречи на нашето освобождение до последния възможен момент,докато дойдеше часът на Англия и Франция,които нямаше да пропуснат да се явят в ролята на освободители (искрени или не),за да спечелят симпатиите на народа ни и да си осигурят още един евентуален съюзник.

Едно е сигурно. Ако Русия не беше водила война за получаване на излаз на егейско море под маската на освободителна за България война, след разпадането на отоманската империя България щеше да бъде държава в рамките на Българската Екзархия. Русия не е искала силна Българска държава и правила всичко, за да я направи васална губерния. Русия и Сърбия са били в съюз срещу България. Да не забравяме Българско-Сръбската война, започната от Сърбия, подкокоросана от Русия.
цитирай
37. shtaparov - Да- тези две страни сякаш са вечни ...
15.04.2015 17:29
Да- тези две страни сякаш са вечни съюзници,а за Русия сърбите винаги са били по-важни от Българите,по лесно обясними причини.
цитирай
38. litatru - :)
17.06.2015 08:34
Поздравление!
Литатру
цитирай
39. shtaparov - Поздравление! Литатру Дал Бог ...
17.06.2015 14:36
litatru написа:
Поздравление!
Литатру

Дал Бог добро!
цитирай
40. maria57 - търсеща истината
10.12.2015 21:08
Кой е българин и кой не е - трябват генетични изследвания! Няма как да научим истината. Мюсюлманите в Русия, които претендират, че са българи - са не повече от 10 милиона. Русия и Великите сили нямат интерес от това да се разбере истината. Според официалната история ние никога не сме владяли Хърватия, но техните гени са идентични с нашите. Докато не видя същото генетично изследване за татарите, винаги ще имам едно на ум за техния произход. Това което буди недоумение е, че те са мюсюлмани, а ние хриситияни. Татарите нарочно приели мюсюлманството, за да не ги претопят руснаците! Да но и езикът им не е същия. Не може ние да сме си загубили езика. Значи всички българи от Източна Европа си загубили родния език, а само 10 милиона - останали да говорят чист български! Нещо тук не се връзва! Възможно е да са били две различни племена обединени в една държава! Но две български племена да се различават толкова много по бит, религия и по език - нещо тук не е както трябва. Украинците са съхранили всичко българско - и шевиците, и хорото, и езикът, и народната носия, и религията.
цитирай
41. shtaparov - Кой е българин и кой не е - трябват ...
11.12.2015 18:38
maria57 написа:
Кой е българин и кой не е - трябват генетични изследвания! Няма как да научим истината. Мюсюлманите в Русия, които претендират, че са българи - са не повече от 10 милиона. Русия и Великите сили нямат интерес от това да се разбере истината. Според официалната история ние никога не сме владяли Хърватия, но техните гени са идентични с нашите. Докато не видя същото генетично изследване за татарите, винаги ще имам едно на ум за техния произход. Това което буди недоумение е, че те са мюсюлмани, а ние хриситияни. Татарите нарочно приели мюсюлманството, за да не ги претопят руснаците! Да но и езикът им не е същия. Не може ние да сме си загубили езика. Значи всички българи от Източна Европа си загубили родния език, а само 10 милиона - останали да говорят чист български! Нещо тук не се връзва! Възможно е да са били две различни племена обединени в една държава! Но две български племена да се различават толкова много по бит, религия и по език - нещо тук не е както трябва. Украинците са съхранили всичко българско - и шевиците, и хорото, и езикът, и народната носия, и религията.


Да- повечето днешни украинци са 100% Кубратови Българи по своя произход,но това не указва какъв е точно Българският ген. Истината е,че не може най-огромният в древността народ да е имал само един-единствен ген: нито един от големите днес народи няма такъв. Този феномен не е познат ни в Русия,ни в Германия,нито в Индия,ни в Китай или другаде- големите народи ВИНАГИ притежават букет от гени,а не само един ген. Съгласно с това,генът на древните Българи е бил сбор от гените на днешните Балкански,Средноевропейски,Кавказки и "Славянски" народи- нищо различно от това. Този генетичен букет не е резултат от смесването на различни народи,а е резултат от разпада и безконтролното намножаване на основния народ,от който е тръгнало всичко- нашите архаични прадеди,обитавали Припонтийския регион преди 8-9 хиляди години.
цитирай
42. krumbelosvet - Гласувах с+
02.12.2016 08:54
главно зарад заключителното изречение.
цитирай
43. shtaparov - главно зарад заключителното из...
02.12.2016 17:24
krumbelosvet написа:
главно зарад заключителното изречение.

Сърдечно благодаря!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: shtaparov
Категория: Политика
Прочетен: 4816376
Постинги: 267
Коментари: 9067
Гласове: 136739
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Потомци на Алцек в Италия- гайди и тъпани,Български носии,цървули и навуща
2. Българска аристокрация през XV-XVII век
3. Българи от Ниш 2018 г. празнуват деня на Съединението
4. 105 Български въстания срещу турците
5. Български печат на 4300 години
6. Тракийската богиня ДУЛА- виж ДУЛО и календарния термин ДИЛОМ
7. Автономни градове и области през XV-XVI в. в България
8. Тюрколози умишлено крият стари истории на България,издадени преди векове в чужбина
9. Фалшификатори на Българската история върлуват безнаказано в Уикипедия
10. Спароток срещу фалшификаторите на история
11. Мнението на велики личности за Българите
12. Скитско племе Авари- факти и извори
13. Ето колко е лесно да се разбере истината за произхода ни: статия на Спароток
14. "Пра"-Българите са потурчени с купища цинични лъжи по наш адрес,измислени от руската "наука"
15. България е дала заем на Франция през 1907 г. 145 милиона златни лева
16. Българска сватба от старо време- ориг.запис от 1962 г.,няма къде да го видите днес
17. Германски племена с феноменални имена: Дули,Галомани,Кавки,Камари,Фраки,Аварини,Еруски (Етруски),Балти,Бактери (=Бактри),Аугандзи (=Афганци),Албани,Гермиони,Вируни,Варни и пр.
18. Бълг.език забранен в Татарстан 1928 г.,а татарите клали Българи в Русия 1884г.
19. Руснаци спрягат Българите в конференция за Тенгри
20. Руски данни за Киев- основали го индуси,в него имало монголоиди и тюрки
21. Русите роднини на тюрките- руска статия
22. Евреите с италиански корени,навярно от етруските
23. Манихейството вид гностицизъм,основа на дуализма и богомилството
24. Орфей и синът му били в Египет- Спароток
25. Български календарни животни в дакийския зодиак
26. Сърби и Хървати в Стара Велика България
27. Българските тайни езици- част от тях
28. Истинската Илиада е фригийската
29. Именникът на князете- проучване на Стефан Чурешки
30. Ценни сведения за морските народи